About Evelien

Everything I love to do, and the rest of my story until now...

Hello, nice to meet you....

Myosotis Photography, Professionele dier- en natuurfotografie voor Breezand, Anna-Paulowna, de rest van Hollands Kroon en verder.

Laat ik mij even voorstellen, mijn naam is Evelien Captein. Ik ben een jonge vrouw geboren in 1992 in een klein dorpje in de kop van Noord-Holland genaamd Breezand..
Al van kleins af aan hou ik van het buitenleven, de dieren groot en klein, bloemen en planten en het liefst natuurlijk mooi weer. Toen ik ongeveer 6 jaar was is de liefde voor paarden geboren en dat is sinds die tijd niet meer weg gegaan. Beginnend bij borstelen, en uiteindelijk meedoen in de sport en vier paarden in de achtertuin. Maar dat is niet het enige waar ik onwijs veel plezier aan beleef.

De liefde voor fotografie is niet op een specifiek moment geboren. ‘Echt’ mooie foto’s hebben me altijd geboeid. Uiteraard ben ik met de basis gestart, wandelend door de achtertuin, het bos en over het strand foto’s maken, maar ook onze honden, paarden, konijnen en de rest van de beestenboel werd enthousiast gefotografeerd met mijn compact camera. Ik kreeg hier uiteindelijk zoveel plezier in, dat ik hier meer mee wilde gaan doen en begon te lezen over fotografie en begon dingen uit te proberen. Toen het punt aanbrak dat mijn compact camera wat ouder werd en ik inmiddels zeker wist dat ik van fotografie blij werd en er verder mee wilden gaan besloot ik een spiegelreflex camera te kopen. Vanaf 2009 ben ik echt fanatiek gaan fotograferen met als doel mijn werk te kunnen maken van dit prachtige vak.

Toen ik in 2013 mijn opleiding voor Ruimtelijk vormgever afrondde ben ik voor een jaar gaan backpacken door Australië en Nieuw-Zeeland, de passie voor verre bestemmingen en hiken in combinatie met fotografie maakte dat ik nog meer verliefd ben geworden op natuur en landschaps fotografie. In 2016 heb ik tevens met succes mijn fotografie opleiding afgerond.

De naam..

Myo hoe!? Myosotis, uitgesproken als Mie-o-Soo-tis is de wetenschappelijke naam van het bloemetje ‘het vergeet mij nietje’. Met fotografie proberen we immers vast te leggen wat we niet willen vergeten, wat we altijd willen koesteren, momenten die we voor altijd bij ons willen dragen. Tevens staat het vergeet mij nietje symbool voor de liefde, trouw en hoop en past de bloem bij mijn specialisatie voor natuurgerelateerde onderwerpen binnen de fotografie.

Evelien Captein
Evelien Captein